«Mountainfell», της Katharine Orton, εξώφυλλο της Sandra Dieckmann.  – Βιβλιοθήκη Κορίτσι και Βιβλιοαγόρι

«Mountainfell», της Katharine Orton, εξώφυλλο της Sandra Dieckmann. – Βιβλιοθήκη Κορίτσι και Βιβλιοαγόρι

November 18, 2022 0 Von admin

Αν ψάχνετε για μια πεντακάθαρη, μαγική περιπέτεια για να χαλαρώσετε, μην ψάξετε πέρα ​​από την τελευταία ιστορία της Katherine Orton. Η γραφή της είναι πάντα εξαιρετική και εγγυημένα θα σας μεταφέρει ακριβώς στην καρδιά της ιστορίας.

Η Katharine έγραψε επίσης ένα ιδιαίτερο κομμάτι για το τι ενέπνευσε τον οικοδεσπότη των υπέροχων, τρομακτικών πλασμάτων που κατοικούν στο βουνό. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να κρύβεται εκεί;

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από τη μαγεία…

Ο εντεκάχρονος Έρσκιν έχει συνηθίσει να κινδυνεύει. ζει στη σκιά του Mountainfell, ενός τόπου με άγρια ​​πλάσματα και επικίνδυνη μαγεία. Όταν το πιο ισχυρό και θανατηφόρο πλάσμα όλων – ο τρομερός δράκος σύννεφων – αρπάζει την αδερφή του Έρσκιν, ο Έρσκιν πρέπει να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο φόβο της και να ταξιδέψει στο βουνό για να τη φέρει πίσω. Μια τρομερή δύναμη αναδεύεται και εναπόκειται στην Έρσκιν να σώσει τόσο την οικογένειά της όσο και το σπίτι της».

«Εφεύρεση μαγικών πλασμάτων, Μέρος Δεύτερο – Κατάδυση στα όνειρα» της Katharine Orton.

Κανείς που έχει πάει στο Mountainfell δεν επέστρεψε ποτέ για να πει την ιστορία – εκτός από τους λίγους που το διέσχισαν πριν από εκατοντάδες χρόνια για να φτιάξουν ένα νέο σπίτι στην άλλη πλευρά. Και αυτοί οι πρώτοι άποικοι του μικρού χωριού που αποκαλούσαν Λοφότμπι έφεραν μαζί τους ιστορίες που, ας πούμε, δεν ήταν ενθαρρυντικές. Ιστορίες για επικίνδυνα, μαγικά πλάσματα και, το χειρότερο από όλα, για τον τρομακτικό δράκο των σύννεφων που τρώει σάρκα.

Έτσι, είχα εφεύρει ένα βουνό, και είχα εφεύρει μια μυθολογία. Λαμπρός! Το μόνο που χρειαζόταν να κάνω στη συνέχεια ήταν να αποφασίσω τι θα ζούσα πραγματικά εκεί.

Ερμ…;

Καθίζοντας να το σκεφτώ αυτό το αίνιγμα, συνειδητοποίησα ότι είχα δώσει στον εαυτό μου ένα κυριολεκτικό βουνό για να αντιμετωπίσω. Ένα ολόκληρο βουνό! Αλήθεια, τι δεν θα μπορούσε να ζήσει εκεί; Από νωρίς αποφάσισα ότι όλα πάνε, αλλά ότι θα χρειαζόμουν κάποιους κανόνες – κατευθυντήριες γραμμές, τουλάχιστον. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα για τις μαγικές δυνάμεις των πλασμάτων στο Mountainfell, αποφάσισα ότι αυτές θα βασίζονταν κυρίως στην επιβίωση. Τι δεξιότητες θα είχαν αναπτύξει για να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο; Αόρατο, για να τους βοηθήσει να κρυφτούν – ή να πιάσουν θήραμα; Η ικανότητα τηλεμεταφοράς; Ιδανικό για μια νυχτερίδα που κατοικεί στο χάσμα που έπρεπε να αποφύγει τους βράχους που πέφτουν και να πιάσει έντομα.

Μέχρι εδώ καλά. Ωστόσο, ήξερα ότι τα πλάσματα του Mountainfell, αν και βασισμένα σε αληθινά ζώα, έπρεπε να είναι όχι απλώς λίγο ασυνήθιστα, αλλά πολύ ασυνήθιστα. Έτσι, στράφηκα επίσης στο μέρος όπου η φαντασία μου αρχίζει να τρέχει πιο τρελή: τα όνειρά μου.

Είχατε ποτέ το όνειρο όπου μπορείτε να πετάξετε; Ή να αναπνέω κάτω από το νερό; Αυτά ήταν μερικά από τα πιο αγαπημένα μου όνειρα και τα θυμάμαι χρόνια και χρόνια. Αλλά είχα και ένα άλλο – για τα ψάρια που κολυμπούν στον αέρα. Αυτή ήταν μια από αυτές τις πραγματικά χαρούμενες εμπειρίες όπου ξύπνησα και ήθελα αμέσως να ξανακοιμηθώ, γιατί ήταν πολύ διασκεδαστικό. Και ήξερα όταν έγραψα το Mountainfell ότι επιτέλους είχα πού να βάλω αυτήν την ιδέα. Το ιπτάμενο ψάρι έγινε «αερόψαρο». Και δεν είναι το μόνο πλάσμα που προέρχεται από όνειρα.

Αν κάποιος έχει δει ποτέ την ταινία The NeverEnding Story (ή έχει διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίζεται) θα έχετε γνωρίσει τον Falcor, τον δράκο της τύχης. Είναι όμορφος και γυαλιστερός, με ένα κουδούνισμα, χαρούμενο γέλιο, και κάποια στιγμή ο κεντρικός ήρωας φτάνει να καβαλήσει στην πλάτη του και να πετάξει! Αυτό οδήγησε σε πολλές, πολλές ονειροπολήσεις, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, λαχταρούσα να καβαλήσω έναν δράκο από τότε – ή τουλάχιστον να γράψω γι‘ αυτό.

Για να μην δώσω πολλά, αλλά γράφοντας το Mountainfell μπορεί να πέτυχα επιτέλους την επιθυμία μου…

Το γράψιμο είναι πολλά πράγματα, όπως και το διάβασμα. Και μερικές φορές είναι εκπλήρωση ευχών, καθαρή και απλή. Όταν διαβάζουμε, κυριολεκτικά, καταλήγουμε τόσο συχνά να ζούμε τα όνειρά μας.


Τα βιβλία είναι πραγματικά πύλες για νέους κόσμους – μπορείτε να ταξιδέψετε οπουδήποτε από την ασφάλεια της πολυθρόνας σας. Και, όπως είπα, αυτό είναι που μου αρέσει στη γραφή της Katharine – είσαι ρουφήχτηκε αμέσως στον κόσμο του Erskin και είσαι εκεί στην πλαγιά του βουνού μαζί της, κρύβεσαι από τα πλάσματα και ψάχνεις για την αδερφή της.

Οι αναγνώστες θα λατρέψουν τις ανατροπές, τις στροφές και τη μαγεία των περιπετειών του Erskin και θα θέλουν ένα δικό τους Scrattletak για να το αποθηκεύσουν στις σχολικές τους τσάντες! Μια ένδοξη ιστορία για να αγκαλιάσετε τις διαφορές σας, το θαύμα της φύσης και μια προσπάθεια να σώσετε όλα όσα αγαπάτε. 9+

Jo.

*Ευχαριστώ πολύ την Walker Books που με προσκάλεσε να συμμετάσχω σε αυτήν την περιήγηση στο blog*