7 συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τον εξοπλισμό σας για κάμπινγκ σύμφωνα με τους επαγγελματίες του σακίδιο

7 συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τον εξοπλισμό σας για κάμπινγκ σύμφωνα με τους επαγγελματίες του σακίδιο

Januar 22, 2023 0 Von admin

Το κάμπινγκ μοιάζει πολύ με το ταξίδι, ποτέ δεν ξέρεις την ακριβή ποσότητα αποσκευών που πρέπει να ετοιμάσεις. Δεν θέλετε να κάνετε υπερσυσκευασία και στην πραγματικότητα χρειάζεστε λιγότερα, ούτε θέλετε να γεμίσετε και πραγματικά χρειάζεστε περισσότερα. βρίσκεσαι κολλημένος στο αίνιγμα της συσκευασίας.

Κατά τη συσκευασία, πολλά πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η άνεση, η αναγκαιότητα, ο χώρος, η ευκολία μετακίνησης και ούτω καθεξής. Αλλά πολλές φορές, οι ταξιδιώτες πρέπει να παραιτηθούν από την άνεση και άλλες για να διατηρήσουν τα πάντα ελαφριά και συμπαγή.

Λοιπόν, το σχετικό ερώτημα είναι πώς πακετάρετε ελαφριά ενώ έχετε μαζί σας όλα τα σημαντικά απαραίτητα στο ταξίδι σας στο κάμπινγκ; Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, αυτή η λειτουργία θα σας δώσει μια σειρά από πολύ πρακτικές συμβουλές για το πώς να ελαχιστοποιήσετε τον εξοπλισμό κατασκήνωσης. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι συμβουλές δοκιμάζονται και εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του backpacking και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν για εσάς. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.


1. Ομαδοποιήστε τον εξοπλισμό κατασκήνωσης

Πριν πηδήξεις στο μπλοκάρισμα, πρέπει πρώτα να αποφασίσεις τι είναι ανάγκη και τι πολυτέλεια, και θα πρέπει να είσαι βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μια συμβουλή είναι να φτιάξετε τρεις λίστες.

Η πρώτη λίστα πρέπει να περιέχει όλα τα πράγματα που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας ή όσα φαντάζεστε ότι θα χρειαστείτε. Εν τω μεταξύ, η δεύτερη είναι για τα βασικά αντικείμενα που είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή σας, όπως φακοί, και η τελευταία λίστα είναι για είδη πολυτελείας, ή καλύτερα, πράγματα που νιώθετε ότι χρειάζεστε, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν κάνετε πολλά. διαφορά αν τα πάρεις ή όχι.

Στην περίπτωση των βασικών ειδών, η λίστα σας θα πρέπει να περιέχει μερικά, αν όχι όλα τα ακόλουθα:

  • Αντικείμενα καταφυγίου όπως σκηνές και υπνόσακοι ή μαξιλάρια, καλύμματα και κουβέρτες.
  • Είδη περιποίησης όπως πετσέτες και σαπούνι.
  • Τρόφιμα όπως γεύματα (έτοιμα γεύματα), αποθήκευση νερού ή φίλτρα εάν μπορείτε να πάρετε νερό από έξω, σκεύη μαγειρέματος και φαγητού.
  • Πυροσβεστικά είδη όπως σπίρτα ή αναπτήρας, τσεκούρι ή μαχαίρι κατασκήνωσης.
  • Είδη ασφάλειας και ασφάλειας όπως κιτ πρώτων βοηθειών, φακοί, κινητά τηλέφωνα. και άλλοι.

Μετά από αυτά τα αντικείμενα, οτιδήποτε άλλο είναι πολυτέλεια. Αντικείμενα όπως επιπλέον μαξιλάρια, καφετιέρες, φώτα από σχοινί και ούτω καθεξής, δεν είναι τόσο απαραίτητα και μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτά.

2. Συσκευάστε μικρότερα μεγέθη με ελαφρύτερο εξοπλισμό

Το κάμπινγκ δεν θα διαρκέσει για μια αιωνιότητα, είναι μόνο για λίγες μέρες. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να συσκευάσετε ολόκληρο το μπουκάλι σαμπουάν σας ή ολόκληρο το αποθηκευμένο σας πορτοφόλια για 3ήμερη υπαίθρια εμπειρία. Μια επαγγελματική συμβουλή που θα σας δώσει κάθε επαγγελματίας backpacker είναι να επανασυσκευάσετε τα αντικείμενά σας σε εκδόσεις μικρού μεγέθους για έναν ελαφρύ στόχο. Αντί για μια πετσέτα μεγάλου μεγέθους, τι θα λέγατε για μια μικρού μεγέθους; Και πάλι, μπορείτε επίσης να εστιάσετε στη λήψη ελαφρού εξοπλισμού σακίδιο για να μειώσετε το βάρος.

3. Επιλέξτε Είδη πολλαπλών χρήσεων

Ψάχνετε έναν τρόπο να είστε ελαφρύς στο ταξίδι σας στο κάμπινγκ, γιατί να μην πάτε για πολλαπλές χρήσεις; Ναι, τα καλά νέα είναι ότι πολλά είδη εργαλείων κατασκήνωσης μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από έναν σκοπούς, εξοικονομώντας σας από το άγχος να κουβαλάτε μαζί σας πάρα πολλά αντικείμενα. Για παράδειγμα:

  • Τα εργαλεία πολλαπλών χρήσεων όπως τα σκεύη φαγητού ή τα πολλά μαχαίρια σε ένα εξάρτημα μειώνουν πολύ περισσότερο το φορτίο μεταφοράς.
  • Οι σάκοι συμπίεσης που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση αντικειμένων ύπνου μπορούν να χρησιμεύσουν ως μαξιλάρια μόλις αδειάσουν.
  • Μπαστούνια πεζοπορίας ή μπαστούνια του σκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στήσετε τις σκηνές σας.
  • Τα μπουφάν μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως μαξιλάρια. και πολλά άλλα αντικείμενα.

4. Συμπεριλάβετε πτυσσόμενο/αναδιπλούμενο και επαναχρησιμοποιούμενο εργαλείο

Ο πτυσσόμενος/αναδιπλούμενος εξοπλισμός κάνει μεγάλη διαφορά στο κάμπινγκ. Δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά σας εξοικονομούν χώρο κατά τη συσκευασία. Πολλά από τα απαραίτητα αντικείμενα όπως φανάρια, διοργανωτές και παρόμοια μπορούν εύκολα να συμπιεστούν ή να διπλωθούν για να χωρέσουν στο σακίδιό σας χωρίς προβλήματα.

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, όπως μαχαιροπίρουνα, μπουκάλια νερού και άλλα σημαντικά αντικείμενα που απαιτούν απλό πλύσιμο ή ξέβγαλμα και είναι καλό για άλλη μια φορά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε έναν περιορισμένο αριθμό τέτοιων αντικειμένων για να διαρκέσουν ολόκληρο το κάμπινγκ, εξοικονομώντας χώρο στο σακίδιο σας.

5. Πακέτο πρακτικών και περιορισμένων ρούχων

Όταν κάνετε κάμπινγκ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το τι φοράτε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πακετάρετε λιγότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συσκευάσετε ένα σορτς ή ένα παντελόνι cargo με δύο ζευγάρια μπλουζάκια. Και για να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στρατιωτικό στυλ διπλώματος για να διατηρήσετε τα ρούχα σας συμπαγή για να αποφύγετε να πιάνουν χώρο στο σακίδιο σας.

Μια άλλη συμβουλή είναι να πάρετε μαζί σας πρακτικά ρούχα που έχουν πολλαπλές χρήσεις. Για παράδειγμα, τα παντελόνια cargo είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάμπινγκ, καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε αντικείμενα στην επιπλέον τσέπη σας και να κρεμάσετε πράγματα όπως ένα μίνι φακό στις θηλιές της ζώνης. Επιπλέον, τα παντελόνια cargo δεν λερώνονται εύκολα και είναι τέλεια για κάθε καιρό, είτε είναι ζεστό είτε κρύο.

6. Πραγματοποιήστε τον προγραμματισμό, την προετοιμασία και τον καθορισμό γευμάτων

Εάν πρόκειται να μαγειρεύετε στο κάμπινγκ σας και σκοπεύετε να συνεχίσετε να πακετάρετε ελαφριά απολαμβάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η μαγειρική, μια καλή συμβουλή είναι να προγραμματίσετε και ετοιμάστε τα γεύματά σας πριν φύγεις.

Για να προχωρήσετε, μπορείτε να κόψετε λαχανικά και κρέας και ακόμη και να τα καρυκεύσετε και να τα συσκευάσετε σε δοχεία μικρού μεγέθους για να αποφύγετε να μεταφέρετε επιπλέον φορτίο ολόκληρων λαχανικών, μαχαιριών και δοχείων καρυκευμάτων. Μπορείτε ακόμη και να προμηθευτείτε φαγητά σε μικρότερες εκδόσεις που ταιριάζουν στο χώρο και νόστιμα.

Τέλος, η μερίδα των γευμάτων σας και η επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων θα σας γλιτώσουν από το να χρειαστεί να μεταφέρετε πάρα πολύ φαγητό στο ταξίδι σας στο κάμπινγκ.

7. Τα βιβλία είναι όχι-όχι

Είναι σίγουρα μια απόλαυση να διαβάζεις στο ύπαιθρο, κάτω από το βλέμμα του ουρανού, και με τη φύση να σου παίζει το δικό της μοναδικό νανούρισμα. Όμως, όσο δελεαστική κι αν είναι η ιδέα, αν ο στόχος σας είναι να ελαχιστοποιήσετε τον εξοπλισμό κατασκήνωσης, τότε τα βιβλία είναι ένα όχι. Και το ίδιο ισχύει για τους χάρτες και τους οδηγούς.

Μια πολύ πρακτική επιλογή για να συνεχίσετε την ψυχαγωγία είναι να έχετε μια συσκευή e-book εύχρηστη. Μπορείτε να συσκευάσετε όσα βιβλία θέλετε σε μια ψηφιακή συσκευή χωρίς να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του βάρους. Και για όσους προτιμούν τους οδηγούς, μια συμβουλή θα ήταν να τραβήξετε φωτογραφίες από όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε από αυτό πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας για να μειώσετε τις πιθανότητες να έχετε επιπλέον αποσκευές.

συμπέρασμα

Το να μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον εξοπλισμό κατασκήνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και αδύνατο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του backpacking, η ελαχιστοποίηση του εξοπλισμού κατασκήνωσης είναι πολύ δυνατή. Και με μερικές από τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα ανακαλύψετε ότι όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε καλύτερους τρόπους για να κάνετε τον εξοπλισμό κατασκήνωσης πιο ελαφρύ.