Ταξιδιωτικός οδηγός Fairy Meadows και Nanga Parbat

Ταξιδιωτικός οδηγός Fairy Meadows και Nanga Parbat

Januar 20, 2023 0 Von admin

Τα Fairy Meadows στο βόρειο Πακιστάν είναι ο καλύτερος και πιο «εύκολος» προορισμός για να δείτε το 2ο ψηλότερο βουνό στο Πακιστάν, το Nanga Parbat, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 26.660 πόδια (8.126 μέτρα).

Απλώς να γνωρίζετε ότι καθώς είναι μια αλπική περιοχή ο καιρός μπορεί να αλλάξει εύκολα και μπορεί να έχετε συννεφιασμένες μέρες όπου το Nanga Parbat μπορεί να καλύπτεται μερικώς από σύννεφα. Εάν έχετε χρόνο να αφιερώσετε, ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού πριν πάτε και προγραμματίστε το ταξίδι σας γύρω από αυτό για να ελπίζουμε ότι θα έχετε καθαρότερους ουρανούς.

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και με σύννεφα τριγύρω, είναι ένα πολύ ατμοσφαιρικό μέρος για επίσκεψη, ακόμα κι αν το Nanga Parbat μπορεί να μην είναι σε πλήρη θέα.

Δεν χρειάζεται καν να είστε σε φόρμα για να ανεβείτε εκεί, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες βόλτες με άλογα, αν και είναι αρκετά εύκολη πεζοπορία μέχρι το Fairy Meadows αν το κάνετε αργά.

Μετάβαση στο Fairy Meadows

Η μετάβαση στο Fairy Meadows είναι μέρος της εμπειρίας όλου του ταξιδιού. Θα πρέπει να κάνετε μια βόλτα με τζιπ που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Δεν μπορείτε να πάρετε το δικό σας αυτοκίνητο εκεί πάνω και όταν δείτε την κατάσταση του δρόμου θα δείτε γιατί επιτρέπεται να ανεβαίνουν μόνο έμπειροι ντόπιοι οδηγοί τζιπ.

Καθώς οι οδηγοί τζιπ γνωρίζουν ότι είναι ο μόνος τρόπος να σηκωθούν είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτούν και οι τιμές είναι γενικά σταθερές. Ζητούν χρήματα για ένα ταξίδι επιστροφής, με το οποίο κανονίζετε με τον οδηγό την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να σας παραλάβουν και η τιμή κατά τη σύνταξη αυτού του άρθρου (το 2022) είναι 12000 ρουπίες επιστροφής.

Ωστόσο, παρόλο που η κράτηση ενός ταξιδιού επιστροφής είναι ο γενικός κανόνας, είναι δυνατό να πάρετε ένα τζιπ απλής μετάβασης για 8000 ρουπίες, εάν το διαπραγματευτείτε μαζί τους, κάτι που κάναμε. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι αν έχετε περισσότερο χρόνο στα χέρια σας και τον απολαμβάνετε στο Fairy Meadows και στο Nanga Parbat, τότε μπορείτε να μείνετε περισσότερο χωρίς να ανησυχείτε για την επιστροφή σας για τη βόλτα σας με τζιπ.

Στην έξοδο επιστρέψαμε εκεί που όλα τα τζιπ παρατάχθηκαν στο δρόμο γύρω στα μεσάνυχτα και βρήκαμε τυχαία τον οδηγό που μας είχε πάει εκεί. Μας χρέωσε 4000 ρουπίες για την επιστροφή, οπότε ολόκληρο το ταξίδι ήταν ούτως ή άλλως 12000 ρουπίες.

Μέρος του δρόμου που προσκολλάται στην πλαγιά ενός γκρεμού που οδηγεί στο Fairy Meadows.
Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την ανώμαλη διαδρομή.
Είναι δύσκολο όταν τα τζιπ πρέπει να περάσουν το ένα από το άλλο.
Το Nanga Parbat εμφανίζεται καθώς προχωράτε πιο πάνω στην κοιλάδα.

Πεζοπορία στα Fairy Meadows από το Jeep Stop

Η έναρξη της πεζοπορίας.

Το Fairy Meadows βρίσκεται σε υψόμετρο 10.800 ποδιών (3.300 μ.) και είναι περίπου 3 ώρες πεζοπορία εάν πηγαίνετε με λογική ταχύτητα. Το μονοπάτι είναι απασχολημένο με άλλους πεζοπόρους και άλογα.

Υπάρχει η επιλογή να νοικιάσετε ένα άλογο και να ξεναγήσετε μέχρι εκεί αν δεν θέλετε να κάνετε την πεζοπορία.

Μέρος της πεζοπορίας στο Fairy Meadows.
Κατευθύνομαι!
Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα με άλογο αν θέλετε, που είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φτάσετε εκεί.

Πού να μείνετε στο Fairy Meadows

Drone βολή του Fairy Meadows.

Υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής στο Fairy Meadows, που κυμαίνονται από απλό κάμπινγκ μέχρι μεσαίας κατηγορίας και ακριβό. Το μέρος μπορεί να είναι λίγο πιο χτισμένο από ό,τι νομίζετε ότι είναι και μπορεί να γίνει λίγο θορυβώδες τη νύχτα στην «κεντρική» περιοχή.

Μείναμε στο Greenland Resort που είναι μια καλή επιλογή προϋπολογισμού/μεσαίας κατηγορίας και είναι στην άκρη του τόπου και πιο ήσυχο και έχει καλή θέα στο Nanga Parbat.

Μέρος του Greenland Resort.
Πλάνα με drone του Greenland Resort.

Πεζοπορία στο Nanga Parbat Άποψη από τα Fairy Meadows

Drone βολή του Nanga Parbat από το Fairy Meadows.

Nanga Parbat είναι πραγματικά ο κύριος λόγος για να έρθετε στο Fairy Meadows εξαρχής, καθώς όπως ανέφερα στην αρχή του άρθρου είναι το 2ο ψηλότερο βουνό στο Πακιστάν, που βρίσκεται σε υψόμετρο 26.660 πόδια (8.126 μέτρα).

Μια εύκολη πεζοπορία 2-3 ωρών σάς μεταφέρει από το Fairy Meadows στο «θέα» όπου μπορείτε να έχετε υπέροχη θέα στο Nanga Parbat και τον παγετώνα, και αν δεν έχετε χρόνο, πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι ένα καλό μέρος για να δείτε την περιοχή και Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το να πάτε μέχρι την κατασκήνωση βάσης, κάτι που θα χρειαζόταν μερικές ώρες παραπάνω.

Απλώς πήγαμε στην περιοχή θέασης λόγω του λιγότερου χρόνου εκεί και ήταν μια καλή πεζοπορία μέσα από δάση και ανοιχτές πεδιάδες. Έχετε την επιλογή να κάνετε μια βόλτα με άλογο μέχρι εκεί αν δεν θέλετε να περπατήσετε.

Μονοπάτι πεζοπορίας προς το Nanga Parbat.
Περνάτε μέσα από πολλά δάση στο μονοπάτι.
Λουλούδια και βράχοι δίπλα στο μονοπάτι, με το Nanga Parbat μερικώς καλυμμένο από σύννεφα.
Άποψη παγετώνα από την άποψη.
Εναέρια άποψη στον παγετώνα που τραβήχτηκε από το drone μου στο σημείο θέασης.

Επισκεφθείτε το Fairy Meadows

Το Fairy Meadows, παρόλο που είναι απασχολημένο, αξίζει το ταξίδι, αν μη τι άλλο για την τρελή βόλτα με τζιπ και την επική θέα στο 2ο ψηλότερο βουνό στο Πακιστάν, το Nanga Parbat.

Για περισσότερα ταξίδια στο Πακιστάν, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς μου στο Πακιστάν.

Συνιστώ τη χρήση Ταξιδιωτική ασφάλεια SafetyWing για το ταξίδι σας, για κάθε ενδεχόμενο, είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι.


Μοιραστείτε τον οδηγό Fairy Meadows και Nanga Parbat: