Συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα φέτος

Συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα φέτος

Januar 17, 2023 0 Von admin

Συμβουλές και στρατηγικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονται σε λευκό πίνακα.

Η προώθηση του ιστότοπού σας και του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σημαντικό μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ. Εάν γίνει σωστά, είναι η πιο οικονομική μέθοδος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να ενισχύσετε τα αποτελέσματα μάρκετινγκ. Πρόσφατο Έρευνα PEW Η μελέτη διαπίστωσε ότι επτά στους δέκα Αμερικανούς χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθούν, να ασχοληθούν με το περιεχόμενο ειδήσεων, να ψυχαγωγήσουν και να μοιραστούν πληροφορίες. Αυτό παρέχει μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε πολλούς πιθανούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς η περισσότερη επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο προέρχεται αυτήν τη στιγμή από κινητά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η καλύτερη επιλογή για τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν προβολές, likes, κοινοποιήσεις και επισκέψεις σε ιστότοπους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χρήση των συμβουλών μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Βελτιστοποιήστε τα κοινωνικά σας προφίλ

Τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το κλειδί για την οικοδόμηση και την αναγνώριση της επωνυμίας. Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική επισκεψιμότητα στον ιστότοπο με ένα βελτιστοποιημένο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η βελτιστοποίηση των προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξίσου σημαντική με τη βελτιστοποίηση του SEO ιστότοπου. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών σε βιογραφίες προφίλ κοινωνικών μέσων.

Τα τέλεια βελτιστοποιημένα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να επικοινωνούν την πρόταση αξίας της επιχείρησης. Επομένως, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που δεν διακυβεύει τη σαφήνεια και θα έχει απήχηση στο κοινό-στόχο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε επώνυμα στοιχεία όπως λογότυπα και συμπεριλάβετε συνδέσμους προς άλλα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Επικεντρωθείτε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον Ιστό

Εκτός από τη βελτιστοποίηση των κοινωνικών προφίλ σας, η επιλογή μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να ενισχύσει με επιτυχία την επισκεψιμότητα του ιστότοπου είναι επίσης σημαντική. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η καλύτερη ή η χειρότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. ΕΝΑ Έρευνα περιοδικών μηχανών αναζήτησης βρήκε το Facebook ως την καλύτερη πλατφόρμα για παραπομπές κοινωνικών δικτύων. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη γιατί το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Το Twitter έχει επίσης μεγάλη επιρροή, ειδικά εάν τα Tweets γίνονται viral. Από την άλλη πλευρά, το Instagram και το Pinterest οδηγούν συγκριτικά ελάχιστη επισκεψιμότητα σε ιστότοπους τρίτων. Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με τη θέση του κλάδου. Επομένως, ερευνήστε εκτενώς για να εντοπίσετε την καλύτερη κοινωνική πλατφόρμα για τον κλάδο σας.

Δημοσιεύστε με συνέπεια και όταν το κοινό σας είναι ενεργό

Η συνεχής ανάρτηση βοηθά τις επιχειρήσεις και τις επωνυμίες να επιτύχουν υπευθυνότητα με τους ακόλουθούς τους. Επομένως, η στρατηγική μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να επισημαίνει τις συχνότητες αναρτήσεων που ευθυγραμμίζονται με το πότε το κοινό σας είναι ενεργό. Λάβετε υπόψη ότι η συχνότητα ανάρτησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το κοινό-στόχο, την περιοχή ή τη ζώνη ώρας και τη φύση του περιεχομένου.

Γενικά, διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαφορετικές συχνότητες ανάρτησης. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αξιολογήσετε το συχνότητες ανάρτησης άλλων εμπορικών σημάτων και ανταγωνιστών. Πέρα από αυτό, θα πρέπει επίσης να δημοσιεύετε όταν το κοινό σας είναι ενεργό. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις καλύτερες ώρες για ανάρτηση:

  • Facebook – Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση είναι από Τρίτη έως Παρασκευή. Η χειρότερη μέρα είναι το Σάββατο.
  • Κελάδημα – Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση είναι η Δευτέρα, η Τρίτη, η Τετάρτη και η Παρασκευή. Αποφύγετε τις αναρτήσεις τις Κυριακές.
  • Ίνσταγκραμ – Οι καλύτερες μέρες για ανάρτηση είναι η Δευτέρα, η Τρίτη, η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή. Η χειρότερη μέρα για ανάρτηση είναι η Κυριακή.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι γενικές πληροφορίες για παγκόσμιες δεσμεύσεις, οι οποίες διαφέρουν ανά χώρα και κλάδο. Θα πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε τις καλύτερες μέρες και ώρες για την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιήστε τεχνικές περιεχομένου που ενθαρρύνουν τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων

Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσετε κείμενο και οπτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο που να ενθαρρύνει τα κλικ. Βρείτε τρόπους να τραβήξετε την περιέργεια του κοινού σας μέσω:

  • Δημιουργία γάντζου – δώστε τους κάτι ενδιαφέρον που τους κάνει να επενδύσουν στο περιεχόμενό σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα πιασάρικος τίτλος ή το πρώτο μέρος της ιστορίας. Κατευθύνετε τους στον ιστότοπό σας για περισσότερες πληροφορίες.
  • Χρησιμοποιήστε συναισθήματα – παρέχετε πληροφορίες που απευθύνονται στα συναισθήματα του κοινού-στόχου σας.
  • Χρησιμοποιήστε CTA – η προσθήκη μιας σύντομης και σαφής παρότρυνσης για δράση οδηγεί επίσης στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές, βεβαιωθείτε ότι εκπληρώνετε την υπόσχεση στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποφύγετε τα εντυπωσιακά ή παραπλανητικά δολώματα κλικ.

Περίληψη

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αυξήσει αποτελεσματικά την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Ενισχύει επίσης τις προσπάθειες δημιουργίας δυνητικών πελατών, παρέχει έκθεση στην επωνυμία και ενισχύει τις πωλήσεις. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις σωστές στρατηγικές. Οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ να αυξήσουν την επισκεψιμότητα του ιστότοπου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

'src= Γραμμένο από: