Πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το δίκτυό σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το δίκτυό σας

Juni 7, 2022 0 Von admin

Είτε είστε σύντομα απόφοιτος είτε είστε ακόμα στα μέσα του δρόμου των σπουδών σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το δίκτυό σας, καθώς οι περισσότερες από τις μελλοντικές σας ευκαιρίες είναι πιθανό να προέρχονται από άτομα που ήδη γνωρίζετε.

Ο όρος «Δίκτυο» είναι απλώς ένας φανταχτερός όρος για άτομα που γνωρίζετε – μπορεί να είναι φίλοι, φίλοι φίλων, γονέας φίλου, καθηγητές πανεπιστημίου, προσκεκλημένοι ομιλητές, η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Και το δίκτυό σας είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο από ό,τι νομίζετε ότι είναι, και συχνά, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακής εργασίας ή εργασιακής εμπειρίας, περιπλέκουμε υπερβολικά τη διαδικασία και ξεχνάμε να κοιτάξουμε ακριβώς μπροστά μας.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυό σας προς όφελός σας:

Μιλήστε με άτομα που γνωρίζετε

Το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε κάποιον (ή γνωρίζετε του κάποιος) που εργάζεται στον τομέα στον οποίο θέλετε να ασχοληθείτε. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος που γνωρίζετε ιδιαίτερα καλά, θα μπορούσε να είναι μια δευτερεύουσα επαφή – ένας φίλος ενός φίλου ή ένας γονέας ενός φίλου. Οι άνθρωποι είναι συνήθως πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φοιτητές και τους αποφοίτους να πάρουν το πόδι τους στην πόρτα, γι‘ αυτό αξίζει πάντα να ρωτάτε αν μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα ή να συνομιλήσετε μαζί τους. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι μπορεί να οδηγήσει, μπορεί να σου πουν για μια κενή θέση στον τόπο εργασίας τους ή να σου προσφέρουν μερικές εβδομάδες εργασιακής εμπειρίας.

Χρησιμοποιήστε το Linked In

Το Linked In είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άτομα με τα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε. Μια εξαιρετική συμβουλή είναι να προσεγγίσετε άτομα που εργάζονται πραγματικά στον ρόλο των ονείρων σας στις εταιρείες των ονείρων σας. Στείλτε τους ένα μήνυμα και ζητήστε να διαλέξουν το μυαλό τους για το τι κάνουν και συμβουλές για να μπουν στο πεδίο και ακόμη και να δείτε αν έχουν κάποιες ευκαιρίες εργασιακής εμπειρίας. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι άνθρωποι μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας και έχετε δημιουργήσει αμέσως μια σύνδεση στον κλάδο.

Μην ξεχνάτε τις άλλες μορφές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Είναι καλή ιδέα να έχετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό Twitter όπου συμμετέχετε ενεργά στον τομέα που επιθυμείτε. Αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άτομα του κλάδου και να δημιουργήσετε συνδέσεις με τις οποίες μπορείτε τελικά να προσεγγίσετε. Αυτό θα δείξει επίσης ότι προσπαθείτε ενεργά να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας προφίλ.

Αξιοποιήστε τους καθηγητές πανεπιστημίου

Μπορεί να υποτιμάτε πόσο θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν οι καθηγητές σας. Τις περισσότερες φορές, οι διδάσκοντες έχουν ενδιαφέροντα υπόβαθρα και έχουν έρθει από άλλους χώρους εργασίας και έχουν τις δικές τους διασυνδέσεις. Αξίζει να συνομιλήσετε με τον λέκτορά σας και να δείτε αν μπορούν να προτείνουν υπέροχα μέρη για αποφοίτους. Μπορεί να σας δώσουν το όνομα μιας εταιρείας ή ακόμα καλύτερα, να σας δώσουν το όνομα ενός συγκεκριμένου ατόμου για να στείλετε email. Αυτό θα δείξει ήδη στον εργοδότη πόσο πρόθυμος είστε να ξεκινήσετε το μέλλον σας.

Προσεγγίστε προσκεκλημένους ομιλητές

Δείτε τι έρχεται στο χρονοδιάγραμμα του uni σας και προσπαθήστε να παρακολουθήσετε συνεδρίες με προσκεκλημένους ομιλητές. Είναι εκεί για να βοηθήσουν και είναι πάντα πολύ χαρούμενοι που τους προσεγγίζουμε μετά τη συνεδρία για συμβουλές ή ερωτήσεις σχετικά με θέσεις εργασίας και εργασιακή εμπειρία. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι μαθητές δεν προσεγγίζουν προσκεκλημένους ομιλητές, οπότε αν βεβαιωθείτε ότι είστε ένας από τους λίγους που το κάνουν, θα μπορούσε να προκύψει μια εξαιρετική ευκαιρία. Θυμηθείτε να μην είστε νευρικοί – οι προσκεκλημένοι ομιλητές έρχονται στα πανεπιστήμια για να βοηθήσουν τους φοιτητές και περιμένουν να τους προσεγγίσουν. Δεν τους ενοχλείς.

Να προσέχετε την προσέγγισή σας

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους μαθητές, αλλά είναι ευγενικοί και προσπαθούν να αποφύγουν να φανούν αναιδείς. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε συμβουλές για να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για τον τομέα. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πώς πάει η συνομιλία σας, ρωτήστε ευγενικά τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε κάποια εμπειρία ή εάν η εταιρεία τους το προσφέρει αυτό.

Γίνετε δημιουργικοί

Ανάλογα με τον ρόλο για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση, μην φοβάστε να παρουσιάσετε το βιογραφικό σας με δημιουργικό τρόπο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε κάτι σαν μια σελίδα ιστότοπου „για εμένα“ με συνδέσμους στο βιογραφικό σας θα μπορούσε να σταλεί στις επαφές σας; Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να εντυπωσιαστεί με αυτό και σε ποιον μπορεί να περάσει.

Αυτό το άρθρο, γραμμένο από το ανώτερο στέλεχος δημοσίων σχέσεων Annika Shoker, εμφανίζεται με ευγένεια Κίνητρο PR