Πώς να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση

Πώς να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση

Juli 18, 2017 0 Von admin

Σε απογοητεύει που οι άλλοι δεν σε βλέπουν όπως θα ήθελες πραγματικά; Μερικές φορές παρουσιάζουμε ακούσια τον εαυτό μας στους άλλους με τρόπους που δεν αντικατοπτρίζουν τον καλύτερο εαυτό μας. Μπορεί να υποτιμήσουμε τον εαυτό μας και τα επιτεύγματά μας, να αποφύγουμε να τραβήξουμε την προσοχή πάνω μας ή να μην συμμετέχουμε σε πράγματα που θα ήταν καλό για την προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη. Ωστόσο, μπορούμε να αλλάξουμε την αντίληψη που έχουν οι άλλοι και τις υποθέσεις που κάνουν για εμάς. Το Re-framing έχει να κάνει με την εξερεύνηση του τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια θετική και σίγουρη παρουσία.

Εικόνα

Όλοι έχουμε μια εικόνα είτε μας αρέσει είτε όχι. Οι συμπεριφορές, οι πράξεις και η γλώσσα του σώματός μας αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι μας και προδίδουν αυτό που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε στους γύρω μας. Ό,τι κι αν κάνεις ή δεν κάνεις, δημιουργείς εντύπωση στους άλλους και θα κριθείς. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να αναλογιστούμε την εικόνα που θέλουμε να μεταφέρουμε και να κάνουμε κάτι γι‘ αυτήν. Σκεφτείτε τι μπορεί να σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς αυτή τη στιγμή.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Πίσω από το Τείχος

 • Τι λένε οι άνθρωποι για μένα όταν δεν είμαι στο δωμάτιο; Αυτό θέλω να λένε;
 • Τι ελπίζω να πετύχω όταν επικοινωνώ με τους ανθρώπους;
 • Για τι θέλω να γίνω γνωστός;
 • Το υποστηρίζει η διαδικτυακή μου παρουσία;

Εάν η εικόνα που μεταφέρετε δεν είναι κάτι με το οποίο αισθάνεστε άνετα, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Ρωτήστε τους άλλους:

Ζητήστε σχόλια από εκείνους που είναι πρόθυμοι να σας δώσουν μια ειλικρινή και εποικοδομητική γνώμη. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό ως άσκηση κοινής χρήσης με 2 ή 3 άλλους, ώστε να πάρετε όλοι μια σειρά. Οι ερωτήσεις που μπορεί να κάνετε χρήσιμα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • «Αν χρησιμοποιούσες τρεις λέξεις για να με περιγράψεις, ποια θα διάλεγες και γιατί;»
 • Για τι είδους πράγματα θα ερχόσουν σε μένα;». (π.χ. καλός ακροατής, πρόβλημα
  λύτης, εξειδίκευση, ενθάρρυνση)
 • «Σε τι πιστεύεις ότι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα;»
 • Τι θα μπορούσα να κάνω που θα βελτίωνε την εικόνα μου;». (π.χ. συμπεριφορά, προσέγγιση,
  στάση).

Ο θεραπευτής συμβουλεύει έφηβη στην ομάδα υποστήριξης

Θυμηθείτε – δεν πρόκειται να αλλάξετε την ουσία του ποιος είστε, απλώς να αναπτύξετε την αυτογνωσία σας μέσω σχολίων, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή σας.

Απευθυνόμενος στην αρνητική εσωτερική φωνή σας

Μερικές φορές η αρνητική φωνή στο κεφάλι σας μπορεί να ενισχύσει την έλλειψη αυτοπεποίθησής σας. Αυτό είναι πιθανό να αντικατοπτρίζεται στις συμπεριφορές και τις πράξεις σας. Για παράδειγμα:

«Όλοι οι άλλοι φαίνονται πολύ πιο ικανοί από εμένα. Απλά θα σιωπήσω στο σεμινάριο για να μη μοιάζω με ηλίθιο. Πραγματικά μπέρδεψα την τελευταία αποστολή, οπότε δεν θα προσφέρω εθελοντικά για αυτό το άλλο έργο. Κανείς δεν θα με ψηφίσει, οπότε δεν πρόκειται να το ρισκάρω ».

Η αρνητική φωνή μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συναισθήματα και τα συναισθήματά σας. Αλλά μπορεί να αμφισβητηθεί με μια διαφορετική, πιο εποικοδομητική ερμηνεία:

‚Όλοι οι άλλοι; Ίσως όχι όλοι. Πώς μπορώ να ξέρω ότι είμαι λιγότερο ικανός από αυτούς; Αυτή την εβδομάδα θα εκφράσω τις απόψεις μου. Δεν μπέρδεψα εντελώς την εργασία. Ο δάσκαλός μου μού έδωσε σχόλια για τομείς στους οποίους θα μπορούσα να βελτιωθώ, ώστε να μπορώ να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Αν δεν βάλω τον εαυτό μου μπροστά για τη θέση exe δεν θα μάθω ποτέ.‘

Η επανακάδραση μπορεί να σας βοηθήσει να εξετάσετε μια εναλλακτική προοπτική. Τα πράγματα σπάνια είναι τόσο μαύρα ή άσπρα όσο υποθέτουμε. Προκαλέστε τον εαυτό σας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε όρους όπως «όλοι», «όλοι» ή «κανένας». Οι γενικεύσεις και οι υποθέσεις είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν με αποδεικτικά στοιχεία. Αναπτύξτε τη συνήθεια να αμφισβητείτε τα αρνητικά σας. Αυτό θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και ανθεκτικότητας. Οι συνεισφορές σας θα αναγνωριστούν και η εικόνα που παρουσιάζετε θα αρχίσει να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την εκδοχή σας που θέλετε να δουν οι άλλοι.Ποια είναι η επιλογή σας για σήμερα;

Δικτύωση

Η δικτύωση μπορεί να είναι κρίσιμη για τη μελλοντική επιτυχία σταδιοδρομίας σε συγκεκριμένους κλάδους. Σε κάποιους, η ίδια η πρόταση της λέξης μπορεί να προκαλέσει ναυτία! Το κλειδί είναι να βρείτε έναν τρόπο να το κάνετε αυτό που να το κάνει πιο άνετο, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη. Η επαναδιατύπωση της αντίληψής σας για τη δικτύωση την κάνει πιο προσιτή. Στο βιβλίο του «The Success Code» ο προπονητής καριέρας John Lees προτείνει ότι η δικτύωση μπορεί να γίνει λιγότερο αποθαρρυντική λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες προσεγγίσεις:

 • Αν προτιμάτε βαθύτερες σχέσεις, στοχεύστε σε ποιοτικές συνομιλίες με 2 ή 3 άτομα
 • Κάντε αρχικά μικρά βήματα για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας
 • Να είστε ξεκάθαροι γιατί τους ζητάτε βοήθεια
 • Συνδυάστε τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και πρόσωπο με πρόσωπο για να συνεχίσετε να δημιουργείτε επαφές

Στις εκδηλώσεις καριέρας και εργοδοτών έχω μια πολύ απλή στρατηγική, ποιος φαίνεται φιλικός; Προσεγγίζω φιλικούς ανθρώπους και αναπτύσσοντας μια πιο οργανική προσέγγιση παρά μια «τακτική» έχω διαπιστώσει ότι έχω αναπτύξει μερικές εξαιρετικές επαφές που συμπτωματικά αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες. Δείτε τις αναρτήσεις Δικτύωση για εσωστρεφείς και Δικτύωση για αρχάριους

Συνοψίζοντας…

Φήμη

Έχετε την ικανότητα να διαχειρίζεστε τον εαυτό σας, την εικόνα σας και το πώς συναντάτε. Αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση να αναλάβετε δράση για να αναπτύξετε τον εαυτό σας και την καριέρα σας, θα σας δουν και θα σας προσέξουν με τον τρόπο που θέλετε.