Ο οδηγός των εξωστρεφών για τη δικτύωση

Ο οδηγός των εξωστρεφών για τη δικτύωση

April 17, 2018 0 Von admin

Υπάρχουν πολλά άρθρα, ιστολόγια και βιβλία αφιερωμένα στους εσωστρεφείς και πώς να δικτυωθούν, αλλά τι γίνεται με εμάς τους εξωστρεφείς; Είμαστε απόλυτα σε θέση να δικτυωθούμε άσχημα επίσης! Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν, αλλά προκαλεί έκπληξη πόσο παρόμοια μπορεί να είναι η συμβουλή για εσωστρεφείς και εξωστρεφείς για να επιτρέψουν την καλή δικτύωση. Εάν περιγράφετε τον εαυτό σας ως εξωστρεφή, ποιες είναι οι παγίδες που πρέπει να λάβετε υπόψη;

Ένα προηγούμενο blog του Warwick Careers διερεύνησε το θέμα της δικτύωσης από την οπτική των εσωστρεφών και πρότεινε ότι όλοι πρέπει να δικτυωθούμε. «Η επιτυχία σταδιοδρομίας εξαρτάται – τουλάχιστον εν μέρει – από την ικανότητά σας να δημιουργείτε σχέσεις και να δημιουργείτε δεσμούς. Με άλλα λόγια, δικτύωση. Μπορεί να είστε πολύ ικανοί στη δουλειά σας, αλλά αυτό θα σας πάει μόνο μέχρι εδώ.Φυσικά ως εξωστρεφής μπορεί να πιστεύετε ότι είστε ήδη εξαιρετικοί στη δικτύωση και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά κάποιοι από εμάς τους εξωστρεφείς εξακολουθούν να αγωνίζονται με τη δικτύωση, παρόλο που όλοι μας λένε ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί σε αυτό.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση και ανεπαρκώς προετοιμασμένοι

Έτσι, μπορεί να είστε σε θέση να ξεκινήσετε μια συζήτηση με σχεδόν οποιονδήποτε, αλλά αυτό μπορεί να είναι απλώς να μιλάτε αντί να μιλάτε με ένας σκοπός. Σε πολλούς εσωστρεφείς που γνωρίζω τους αρέσει να ερευνούν και να συλλέγουν πληροφορίες και να τις χρησιμοποιούν για να προγραμματίσουν το μέλλον και να ενημερώσουν τη στρατηγική τους. Γιατί θα πρέπει οι καταστάσεις δικτύωσης να είναι διαφορετικές εξωστρεφείς? Είτε πρόκειται για συνάντηση, διάσκεψη ή εκδήλωση μετά την εργασία, κάντε την εργασία σας – θα νιώσετε πολύ πιο άνετα αν είστε εξοικειωμένοι με τα καυτά θέματα και τα σημεία συζήτησης. Ελέγξτε τους ανθρώπους στο Twitter και στο LinkedIn για να σας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό και αρχάριους συνομιλιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την αμηχανία να μιλάτε με ανθρώπους και να κάνετε ερωτήσεις που είναι εύκολα διαθέσιμες και θα περίμεναν να ξέρετε αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτούς ή για την οργάνωσή τους.

Μπορεί εύκολα να ξεκινήσετε μια συζήτηση με ένα άλλο άτομο, αλλά μιλάτε μαζί του ή μαζί του;

Μπορεί να χαρείτε να μιλήσετε με οποιονδήποτε και να τελειοποιήσετε το „elevator pitch“, αλλά μια συνομιλία δικτύωσης δεν είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσάρεστο από το να κολλάς με την κούραση της δικτύωσης, που μπερδεύει τον μονόλογο με τον διάλογο. Η ενεργητική ακρόαση είναι το πρώτο βήμα προς την εύρεση κοινού εδάφους και την προώθηση της συζήτησης. Μην υποτιμάτε τη σημασία και την αξία του.

Είναι καλό να ξεκινήσουμε με μια ανοιχτή ερώτηση: «Τι ελπίζετε να συγκεντρώσετε από αυτό το γεγονός;». και κλείστε με κάτι ευγενικό, αλλά τελικό: [insert name here],‘Μου άρεσε πολύ το δικό μας συζήτηση, ιδιαίτερα ακούγοντας την εμπειρία σας με το X. Μπορώ να λάβω τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να συνδεθώ στο LinkedIn;‘ Το να είσαι εξωστρεφής μπορεί να είναι καλό για να μείνεις στη μνήμη σου, αλλά η αποτυχία να θυμηθείς το άτομο ή τις λεπτομέρειες από τη συνομιλία σου μαζί του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές σου σχέσεις με αυτήν την επαφή ή τον οργανισμό.

Είστε σε θέση να κρατήσετε την προσοχή των ανθρώπων, αλλά μπορείτε να φέρετε και άλλους στη συζήτηση;

Η φυσική σας εμπιστοσύνη σε αυτές τις κοινωνικές καταστάσεις μπορεί να σημαίνει ότι κυριαρχείτε σε μια συζήτηση, αλλά όπου υπάρχει μια μικρή ομάδα δικτύωσης προσπαθήστε να φέρετε άλλους στη συζήτηση. Αυτό μπορεί να επιδείξει καλές δεξιότητες ομαδικής εργασίας και επικοινωνίας, αντί να κάνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να αναρωτιέται πώς θα ταίριαζες με άλλους στον οργανισμό του.

Μπορεί να είστε καλοί στο «δουλεύοντας το δωμάτιο», αλλά μην ξεχνάτε να δημιουργείτε ποιοτικές σχέσεις

Το αποδεκτό μάντρα φαίνεται να είναι να «δούλεψε το δωμάτιο» αλλά αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό αν θέλετε να προωθήσετε αξιόλογες συζητήσεις. Η σειριακή δικτύωση είναι απίθανο να αποφέρει θετικά αποτελέσματα και κινδυνεύετε να φανείτε επιφανειακοί και απορριπτικοί. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά δίκτυα πραγματοποιούνται σε καταστάσεις ένα προς ένα ή σε ήσυχες γωνιές.

Οι εσωστρεφείς συνήθως αναζητούν βάθος, όχι πλάτος, και αυτό μπορεί να αποφέρει καρπούς με όρους δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να είστε «ισχυρός χρήστης» στο LinkedIn για να έχετε επιρροή – προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα διαχειρίσιμο δίκτυο πολύτιμων επαφών. Έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα όπου το όνομα του παιχνιδιού φαίνεται να συγκεντρώνει τους περισσότερους φίλους/οπαδούς/συνδέσεις, αλλά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα του δικτύου σας. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε και ακολουθείτε: εδώ λαμβάνει χώρα η πραγματική δικτύωση. Μην έχετε εμμονή με τα πολλά, εστιάστε σε λιγότερες και πιο αφοσιωμένες συνδέσεις για να ωφεληθείτε πραγματικά.

Η δικτύωση μπορεί να είναι μια εξουθενωτική δραστηριότητα ακόμη και για τους εξωστρεφείς, ίσως επειδή είστε ενθουσιώδεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ίσως επειδή περιορίζετε τον εαυτό σας, ώστε να μην είστε «υπερβολικά». Επενδύστε το χρόνο και την ενέργειά σας με σύνεση. Διαχειριστείτε τις κοινωνικές σας αλληλεπιδράσεις και διασπείρετε τη δραστηριότητα πρόσωπο με πρόσωπο με τη συνεχή διαδικτυακή δικτύωση, αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε βαθύτερες σχέσεις. Δώστε στον εαυτό σας έναν ή δύο συγκεκριμένους στόχους – κάποιον που θέλετε να συναντήσετε, μια ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε, ένα αίτημα για βοήθεια ή συμβουλές, για παράδειγμα. Αυτό θα δώσει σκοπό και δομή στο συμβάν αντί για αλληλεπιδράσεις με όπλα που δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε.