Οι 3 πυλώνες της δικτύωσης – ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε

Οι 3 πυλώνες της δικτύωσης – ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε

Juni 25, 2021 0 Von admin

Η δικτύωση έχει να κάνει με τη δημιουργία συνδέσεων με άλλους, να τους ενημερώνετε για τα ταλέντα σας, την αξία σας και τη διαθεσιμότητά σας. Τις περισσότερες φορές, η δικτύωση δεν έχει σκοπό να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Αντίθετα, έχει σκοπό να αυξήσει τις ευκαιρίες σας στη συνέχεια.

Χρειάζεστε όλη τη βοήθεια που μπορείτε να πάρετε νέος πτυχιούχος ή αναζητητής για πρώτη φορά εργασία. Και η δικτύωση, εκτός από το να ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες μακροπρόθεσμα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βάλετε το πόδι σας στην πόρτα. Αν και υπάρχουν ιδιαιτερότητες στη δικτύωση που βασίζονται στην περιοχή, το πλαίσιο, τους συγκεκριμένους στόχους και τους διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, υπάρχουν 3 πυλώνες στη δικτύωση που μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε αμέσως – ακόμα κι αν δεν έχετε αποφοιτήσει ακόμα.

Πυλώνας #1 – Να είστε χρήσιμοι στους συνομηλίκους σας

Οι συνομήλικοι σας – αυτοί που έχουν λίγο πολύ την ίδια ηλικία με εσάς ή που ασχολούνται με το ίδιο είδος επαγγελματικής δραστηριότητας – είναι αυτοί που είναι ή θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν επαγγελματικά. Και, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Μπορεί ακόμη και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κάνουν, αν έχετε κερδίσει τη φήμη ότι είστε κάποιος που βοηθά τους άλλους.

Αν και μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε την εμπειρία ή τις επαγγελματικές συνδέσεις για να βοηθήσετε οποιονδήποτε σε αυτό το σημείο της καριέρας σας, το να βοηθάτε τους συνομηλίκους σας μπορεί να περιλαμβάνει φαινομενικά μικρά πράγματα που μπορεί να είναι πολύ μεγάλα για τους άλλους.

  • Παρουσιάστε ανθρώπους, βοηθήστε τους άλλους να δημιουργήσουν συνδέσεις
  • Μεταδώστε τις γνώσεις που αποκτήσατε ή την ανέκδοτη εμπειρία που αποκτήσατε (μοιραστείτε πώς παραπατήσατε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, για παράδειγμα, ώστε το επόμενο άτομο να μην κάνει το ίδιο λάθος)
  • Βοηθήστε στην προώθηση έργων και εκδηλώσεων που διοργανώνονται από μέλη του κύκλου σας.

Όσο πιο εξυπηρετικοί είστε στους άλλους, τόσο περισσότερο θεωρείστε ως πηγή, ως μια πολύτιμη σύνδεση. Η ανάπτυξη μιας φήμης ως άτομο με αξία είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε ευκαιρίες για τον εαυτό σας στο μέλλον.

Πυλώνας #2 – Να είστε ορατοί

Υπάρχει αλήθεια στο παλιό ρητό: μακριά από τα μάτια, έξω από το μυαλό. Και όταν πρόκειται για ευκαιρίες καριέρας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξεφύγετε από το μυαλό των ανθρώπων. Το να είσαι ορατός σημαίνει να έχεις ουσιαστική παρουσία στο διαδίκτυο, ειδικά σε ιστότοπους και φόρουμ που σχετίζονται με τον τομέα δραστηριότητάς σου. Σημαίνει επίσης αλληλεπίδραση με δημιουργούς περιεχομένου που δραστηριοποιούνται στον τομέα σας.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε συνέδρια και συναντήσεις που σχετίζονται με τον τομέα δραστηριότητάς σας. Θα πρέπει να έχετε τόσο ενεργή παρουσία σε αυτές τις εκδηλώσεις που οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες σχεδόν περιμένουν να είστε εκεί. Εάν επιτύχετε αυτό το επίπεδο προβολής, το όνομά σας θα είναι συνώνυμο με τους στόχους και τις αξίες που σχετίζονται με τον επιλεγμένο τομέα δραστηριότητάς σας. Και όταν προκύψουν ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα, φυσικά θα είστε το πρώτο όνομα στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Πώς να ξεκινήσετε την καριέρα σας

Πυλώνας #3 – Συμβολή σε ομαδικά έργα

Ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να κάνετε συνδέσεις αλλά και για να διασφαλίσετε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι ισχυρές και μακροχρόνιες είναι να συνδέσετε αυτές τις συνδέσεις με ένα ολοκληρωμένο έργο. Αν πάρουμε ένα παράδειγμα κάτι τόσο απλό όπως μια τοπική εθελοντική δράση, όταν συμμετέχετε σε ένα τέτοιο έργο, θα εργάζεστε δίπλα σε ανθρώπους – συνομηλίκους καθώς και άτομα πιο εδραιωμένα στη δουλειά σας – όλα σε μια προσπάθεια να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους .

Θα συναντήσετε πολλούς ομοϊδεάτες κατά τη διάρκεια της εμπειρίας ενός ομαδικού έργου. Θα δημιουργήσετε δεσμούς που ενισχύονται από το γεγονός ότι έχετε επιτύχει τους στόχους μαζί. Και θα φανείτε (κάτι που είναι ήδη υπέροχο) ως κάποιος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που συνεργάζεται καλά με άλλους και που μπορεί να κάνει –και έχει κάνει– μια θετική συνεισφορά.

Το πανεπιστήμιό σας, η τοπική κοινότητα και η διαδικτυακή σας κοινότητα θα πρέπει να σας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να εμπλακείτε σε ομαδικά έργα. Επιλέξτε να είστε τόσο ενεργοί όσο το πρόγραμμά σας επιτρέπει. προσέξτε να μην απλώσετε τον εαυτό σας πολύ λεπτό. Και επιλέξτε έργα για τα οποία είναι πιθανό να είστε παθιασμένοι και εκείνα που έχουν δηλώσει στόχους που πιστεύετε ότι έχουν μεγάλη πιθανότητα να επιτευχθούν.

Η κατώτατη γραμμή

Η δικτύωση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για το άνοιγμα ευκαιριών για εσάς, ανεξάρτητα από τον τομέα δραστηριότητάς σας. Και ενώ υπάρχουν σίγουρα χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το πώς να δικτυωθείτε με επιτυχία, όλα συνοψίζονται σε 3 βασικούς πυλώνες – βοηθήστε άλλους, να είστε ορατοί και να συνεισφέρετε θετικά.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να αναπτύσσετε καλές συνήθειες δικτύωσης, τόσο πιο γρήγορα θα γίνετε αρκετά καλοί σε αυτό και τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη.

Ο Ράσελ Ρίτζγουεϊ είναι Αμερικανός συγγραφέας με έδρα τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Γράφει σε επιχειρήσεις, τεχνολογία και μόδα, καθώς και δημιουργική φαντασία