Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Deosai στο Πακιστάν

Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Deosai στο Πακιστάν

Januar 21, 2023 0 Von admin

Το Εθνικό Πάρκο Deosai είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα εθνικά πάρκα στο Πακιστάν που μπορείτε να επισκεφτείτε. Είναι το 2ο ψηλότερο οροπέδιο στον κόσμο, μετά το Θιβετιανό Οροπέδιο, και είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός από κυματιστούς καταπράσινους λόφους με μακρινή θέα στα βουνά στις κορυφές του χιονιού και ένα ποτάμι που το διασχίζει.

Είναι κάτι βγαλμένο από παραμύθι


Μετάβαση στο Εθνικό Πάρκο Deosai

Ο δρόμος που οδηγεί στο Deosai από το Skardu.

Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, ​​τότε ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο είναι μια οργανωμένη περιήγηση.

Μπορείτε να οργανώσετε μια περιήγηση από οποιονδήποτε ξενώνα ή ταξιδιωτικό πράκτορα στο Skardu. Οι περισσότεροι πηγαίνουν για ένα ολοήμερο ταξίδι, αλλά σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να κατασκηνώσετε για μια νύχτα εκεί ψηλά, όπως κάναμε εμείς.,

Ο «κύριος» χωματόδρομος που διασχίζει το εθνικό πάρκο.
Αεροφωτογραφία του δρόμου.

Εάν κάνετε μια περιοδεία από το Skardu, τότε για ένα μέρος για να μείνετε στο Skardu, προτείνω το Ξενώνας Sehrish.


Τι να δείτε στο Εθνικό Πάρκο Deosai

Το Εθνικό Πάρκο Deosai είναι γνωστό για τη φυσική του ομορφιά και λίγο πολύ αυτό θα δείτε εκεί. Απλώς οδηγήστε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου και σταματήστε όπου θέλετε και βγείτε έξω για μια βόλτα.

Έχοντας πει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς ενδιαφέροντος, όπως π.χ George Lakeτο οποίο είναι δημοφιλές για λήψη φωτογραφιών στο.

Εάν εκεί στο τέλος του καλοκαιριού μπορεί να είστε τυχεροί να εντοπίσετε μια καφέ αρκούδα (δείτε συμβουλές σχετικά με αυτό παρακάτω στο άρθρο.

Έχετε το νου σας για τις χαριτωμένες μαρμότες που τριγυρνούν.

Ένα ποτάμι που διασχίζει το Deosai.
Ένας ποταμός διασχίζει το Deosai με επικές κορυφές των Ιμαλαΐων στο βάθος.

Το καλοκαίρι πολλά αγριολούλουδα ανθίζουν δίνοντας χρώμα στο τοπίο.

Ένα από τα πιο ήσυχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Εθνικό Πάρκο Deosai είναι να αφήσετε πίσω σας τη μεταφορά και να πάτε μια βόλτα στη φύση.

Περπάτημα μέσα από ένα χωράφι με λουλούδια το καλοκαίρι.
Λίμνη Sheosar μια συννεφιασμένη μέρα.

Άγρια ζωή στο εθνικό πάρκο Deosai

Το κύριο ενδιαφέρον για την άγρια ​​ζωή στο Εθνικό Πάρκο Deosai είναι οι καφέ αρκούδες που προστατεύονται εκεί.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν τόσες πολλές αρκούδες και η κύρια περιοχή όπου μπορούν να βρεθούν είναι σε έναν παράδρομο χωματόδρομο μακριά από τον κεντρικό δρόμο και πρέπει να πάρετε ειδική άδεια στο Skardu για να τον ανεβείτε.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δείτε μερικά διαφορετικά είδη πουλιών και το πιο συνηθισμένο που είδαμε ήταν ένα μικρό κίτρινο χρώμα. Αν κάποιος γνωρίζει το όνομά του να το αναφέρει στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Με ένα ποτάμι που το διασχίζει υπάρχει και άγρια ​​πέστροφα, αλλά θα χρειαστείτε άδεια ψαρέματος από το Skardu και δικό σας αλιευτικό εργαλείο αν θέλετε να δοκιμάσετε να ψαρέψετε εκεί.

Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για ψάρεμα πέστροφας στο Deosai.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Deosai

Το Εθνικό Πάρκο Deosai είναι μια από τις πιο όμορφες φυσικές περιοχές στο Πακιστάν που μπορείτε να επισκεφτείτε και είναι εύκολα προσβάσιμο από το Skardu. Σας προτείνω να πάτε εκεί αν μπορείτε, είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για τη φύση στο Πακιστάν.

Η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Deosai είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κοντά στο Skardu.

Για περισσότερα σχετικά με τα ταξίδια στο Πακιστάν, ρίξτε μια ματιά στους ταξιδιωτικούς οδηγούς μου στο Πακιστάν.


Μοιραστείτε τον οδηγό του Εθνικού Πάρκου Deosai: