Δικτύωση σε μια εκδήλωση σταδιοδρομίας – 7 συμβουλές για επιτυχία

Δικτύωση σε μια εκδήλωση σταδιοδρομίας – 7 συμβουλές για επιτυχία

Mai 4, 2017 0 Von admin

Η έκθεση Summer καριέρας πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Warwick στις 8 Μαΐου. Είτε είστε πρώτος χρόνος είτε φιναλίστ θα ξέρετε ότι αυτή είναι μια εκδήλωση που μπορείτε και ίσως πρέπει να παρακολουθήσετε. Πράγματι, συχνά βλέπετε συμβάντα εργοδοτών και σκέφτεστε „γιατί να, ποιο είναι το νόημα να παρευρεθώ;“

Λοιπόν… υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση σταδιοδρομίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μάθετε περισσότερα για μια εταιρεία ή οργανισμό, να λάβετε συμβουλές σχετικά με την αίτηση ή τις συνεντεύξεις ή κάποιοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να ερευνήσουν επιλογές σταδιοδρομίας. Έχετε σκεφτεί να το χρησιμοποιήσετε και για δικτύωση; Δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει πραγματικά η δικτύωση; Ίσως σας τρομάζει λίγο ή σας αποθαρρύνει η σκέψη ότι είναι πολύ εταιρική και μεγάλη επιχείρηση. Ωστόσο, η δικτύωση είναι κάτι που χρειάζονται όλοι οι κλάδοι εργασίας και όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν συνδέσεις για να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων έργων και να διατηρήσουν τη δουλειά τους φρέσκια. Είτε εργάζεστε για δικηγορικό γραφείο, επιχείρηση είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας καλλιτέχνης ή συγγραφέας, η δικτύωση είναι μια δεξιότητα ζωής. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το γεγονός ή το δίκαιο;

  1. Έχετε ένα σχέδιο! Επισημάνετε τις εταιρείες με τις οποίες θέλετε να μιλήσετε περισσότερο. Μπορεί να μην έχετε πολύ χρόνο, επομένως επιλέξτε τις εταιρείες με τις οποίες θέλετε περισσότερο να μιλήσετε και να τις δείτε πρώτα. Εάν ένα περίπτερο είναι απασχολημένο, πηγαίνετε στην επόμενη επιλογή σας και επιστρέψτε αργότερα. Εάν καταφέρετε να μιλήσετε με τον υπεύθυνο προσλήψεων, κάντε τις ερωτήσεις σας και πάρτε την κάρτα του και προχωρήστε. Είναι εδώ για να μιλήσουν Ανθρωποι όχι μόνο ένα άτομο, οπότε μην μονοπωλείτε όλο τον χρόνο του!
  2. Ερευνα οι εταιρείες που θα είναι εκεί, βλέπουν τι προσφέρουν και τι ψάχνουν σε έναν επιτυχημένο υποψήφιο. Στη συνέχεια στην εκδήλωση μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε ακόμα περισσότερα. Το Διαδίκτυο βοηθά, αλλά η ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Όταν μιλάμε με υπαλλήλους προσλήψεων, συχνά εντυπωσιάζονται από τέτοια οξυδέρκεια. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι εκνευριστικό να σε ρωτάνε «τι κάνεις;» όταν μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να το απαντήσει. Τι γνωρίζετε για τον τομέα στον οποίο θέλετε να ασχοληθείτε; Έχετε κοιτάξει Προοπτικές ? Αυτός είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για να αρχίσετε να εξετάζετε τους τομείς που σας ενδιαφέρουν και να μάθετε περισσότερα.
  3. Όταν δικτυώνεστε να θυμάστε ότι είναι μια συνομιλία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μιλάς αλλά και να ακούς! Είναι μια συζήτηση με εστίαση σταδιοδρομίας, γι‘ αυτό σκεφτείτε τι θέλετε να μάθετε και να μάθετε. Η ενεργητική ακρόαση είναι μια σημαντική δεξιότητα, γι‘ αυτό βασιστείτε σε αυτήν, εξασκώντας όσο περισσότερο μπορείτε. Δεν μπορείτε να αποκτήσετε μια εικόνα για έναν κλάδο εάν δεν ακούτε και απλώς περιμένετε να μιλήσετε.
  4. Αναρωτιέστε τι να ρωτήσετε; Τι θα θέλατε να μάθετε για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε να κάνετε αίτηση σε αυτήν την εταιρεία; Τι πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε μια ισχυρή εφαρμογή; Παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι: «Επιτρέπει αυτή η εταιρεία στους νέους της να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις στην αρχή της καριέρας τους;» «Τι περαιτέρω εκπαίδευση μπορείτε να κάνετε;» «Πώς εξελίξατε την καριέρα σας σε αυτήν την εταιρεία και γιατί είναι τόσο σπουδαίος οργανισμός για να εργαστείτε;»
  5. Η δικτύωση αφορά τη λήψη επαφών που έχουν επαφές: Θυμάστε την έκφραση „δεν είναι αυτό που ξέρεις αλλά ποιον ξέρεις;“ Μπορεί να είστε στο LinkedIn, αλλά πόσο συνδεδεμένοι είστε; Η συζήτηση και η δικτύωση είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε. Αυτή η εκδήλωση είναι γεμάτη κόσμο στερούμενος να δικτυωθεί/συνομιλήσει μαζί σας. Ήρθαν να σου μιλήσουν, μην τους κοιτάς επίμονα, γι‘ αυτό κουβέντιασε! Και μην υποθέτεις τίποτα. Αν δείτε μια εταιρεία που δεν έχετε ακούσει, μάθετε τι κάνει και τις διάφορες λειτουργίες που χρειάζονται. Μην κάνετε υποθέσεις ότι δεν ενδιαφέρονται για την πειθαρχία σας. Πάνω από το 70% των μεταπτυχιακών θέσεων εργασίας που διαφημίζονται δεν ζητούν συγκεκριμένο αντικείμενο πειθαρχίας. ενδιαφέρονται για το μεταβιβάσιμο σύνολο δεξιοτήτων σας. Επομένως, μην αρνηθείτε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους και να μάθετε τις ευκαιρίες για εσάς.
  6. Η εικόνα/μάρκα σας = ΕΣΕΙΣ. Αυτό που φοράτε, η γλώσσα του σώματός σας και η ενέργεια που επιδεικνύετε θα αφήσουν μια εντύπωση. Αποδεικνύει ότι παίρνετε αυτή τη διαδικασία στα σοβαρά. Επίσης, σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε παρόμοιο επίπεδο με το άτομο που προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε, λιγότερο ο μαθητής που μιλάει με τον εργοδότη και περισσότερο ένας υποψήφιος εργαζόμενος. Κάντε κατάλληλη οπτική επαφή και υιοθετήστε ανοιχτή, φιλική γλώσσα του σώματος – αυτό μεταφράζεται ως να χαμογελάτε περιστασιακά και να ξεσταυρώνετε τα χέρια σας! Δεν χρειάζεται να πάρετε βιογραφικά, καθώς ορισμένες εταιρείες θα ζητήσουν έντυπα αιτήσεων και θα ήταν δύσκολο να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για να αποδείξετε τη συνάφειά σας με αυτές και τους ρόλους τους.
  7. Παρακολούθηση επαφών: Εάν σας προσφέρεται μια επαγγελματική κάρτα, πάρτε την και συνεχίστε το συντομότερο δυνατό με ένα email/τηλεφώνημα ευχαριστώντας τους για τη συνομιλία τους στην εκδήλωση (υπενθυμίστε τους την τοποθεσία καθώς πηγαίνουν σε πολλές εκδηλώσεις) και εκφράστε το ενδιαφέρον και το κίνητρό σας να εργαστούν για την εταιρεία τους. Πρόκειται για τη συνέχιση του διαλόγου, σκεφτείτε να συνδεθείτε μαζί τους στο LinkedIn. Το άτομο σας ζήτησε να του στείλετε ένα βιογραφικό; Τέλεια, τροποποιήστε το βιογραφικό σας ώστε να αντικατοπτρίζει όλες τις σημαντικές ιδιότητες και εμπειρίες που σας έλεγε το άτομο ότι αναζητά. Εάν στη συνέχεια υποβάλετε αίτηση σε μια εταιρεία, πείτε της ότι μιλήσατε με κάποιον στην εκδήλωση στη συνοδευτική επιστολή σας. Εξηγήστε τι σας έδωσε η συζήτηση όσον αφορά τις πληροφορίες για την οργάνωσή τους. Γιατί; Λοιπόν, υπογραμμίζετε τα κίνητρά σας και την κατανόησή σας για το τι είναι αυτό που κάνουν.

Πάνω από όλα απολαύστε την έκθεση/εργαστήρι και χρησιμοποιήστε το για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στην καριέρα που θέλετε. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Warwick μπορούν να μάθουν περισσότερα για την τελευταία έκθεση σταδιοδρομίας της χρονιάς στο Καλοκαιρινή έκθεση 8 Μαΐου, 11-3.00 μ.μ

Υπάρχει μια υπέροχη αφρικανική παροιμία: «Αν θέλεις να πας γρήγορα. πήγαινε μόνος σου αλλά αν θέλεις να πας μακριά. πήγαινε με άλλους».