Δικτύωση και άλλοι τρόμοι – ξεπερνώντας τους κοινούς φόβους των αποφοίτων

Δικτύωση και άλλοι τρόμοι – ξεπερνώντας τους κοινούς φόβους των αποφοίτων

Oktober 24, 2017 0 Von admin

Εάν είστε πρόσφατος πτυχιούχος ή φιναλίστ και ρωτάτε τον εαυτό σας αυτή την πολύ σημαντική ερώτηση,τι πρέπει να κάνω τώρα;». παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι δεν είστε ο μόνος που νιώθει έτσι. Να είστε σίγουροι, δεν είναι ώρα για πανικό. Η καλεσμένη blogger Lucy Farrington-Smith από το Inspiring Interns προσφέρει συμβουλές για ορισμένες σημαντικές πτυχές του σχεδιασμού της σταδιοδρομίας.

Τι είναι η Δικτύωση;

Επιχειρηματίες βρίσκουν λύση μαζί στο γραφείοΜπορεί να είναι μια τρομακτική λέξη με την πρώτη ματιά. Το να παρακολουθείτε εκδηλώσεις με σκοπό να αποκτήσετε έκθεση στον κλάδο της επιλογής σας, να δημιουργήσετε συνδέσεις, σχέσεις και, ελπίζουμε, ένα ή δύο θέσεις εργασίας – είναι ένα μεγάλο άλμα από την ασφάλεια της πανεπιστημιακής σας ζωής και είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Πώς στο καλό δικτυώνεστε αποτελεσματικά χωρίς να φανείτε άποροι και απελπισμένοι; Ή, από την άλλη, χωρίς να ‘παγώνετε’ τα κατορθώματά σας και να είστε αφόρητοι; Μια μικρή έρευνα θα φέρει πολλές χρήσιμες συμβουλές, κυρίως από το Forbes. Προτείνουν ότι, αν είναι δυνατόν, „ξεκινήστε τη δικτύωση πριν το χρειαστείτε‚. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δικτύωση των επιχειρήσεων, αλλά θα δημιουργήσει ζωτικής σημασίας δυνητικούς πελάτες και σχέσεις για εσάς πιο κάτω από την αποφοίτηση.

Αν είναι πολύ αργά για να το κάνετε αυτό, μην ανησυχείτε – ανακαλύψτε πού συμβαίνουν τα γεγονότα τοπικής δικτύωσης και κολλήστε μέσα. Δεν υπάρχει χρόνος σαν τον παρόν. Πηγαίνετε προετοιμασμένοι, αντιμετωπίστε το σαν συνέντευξη. Γνωρίστε τα δυνατά σας σημεία, τις δεξιότητές σας και τι μπορείτε να προσφέρετε σε έναν εργοδότη. Εξετάστε τα επιτεύγματά σας και να είστε έτοιμοι να τα εκθαμβώσετε. Αλλά υπάρχει μόνο μια προειδοποίηση σε αυτό…

Μην πηγαίνετε με μια πιεστική και αλαζονική συμπεριφορά

Δεν θέλεις να είσαι wallflower, αλλά στην ίδια ανάσα δεν θέλεις να φανείς αλαζόνας. Θα βρίσκεστε σε μια δεξαμενή αποφοίτων με ομοϊδεάτες και παρόμοιας ειδίκευσης, και εάν η προσωπικότητά σας είναι ο καθοριστικός παράγοντας ανάμεσα σε εσάς και έναν άλλο υποψήφιο, μην αφήσετε τη συμπεριφορά σας να είναι σε βάρος σας.

ερωτήσειςΟ Guardian προτείνει τρόπους διεξαγωγής μιας αμοιβαία επωφελούς συνάντησης. Κάνοντας γνήσιες, περίεργες ερωτήσεις,Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που έρχεται σε αυτήν την επιχείρηση για πρώτη φορά‘ για παράδειγμα, δείχνει ότι αναζητάτε ειλικρινά καθοδήγηση.
Να είστε φωνητικοί για τα επιτεύγματά σας, αλλά να είναι ταπεινός. Πώς θα νιώθατε στη θέση ενός υπεύθυνου προσλήψεων – πιστεύετε πραγματικά ότι θέλουν να ακούν την ίδια ομιλία ξανά και ξανά; Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τι είναι διαφορετικό και ατομικό στις δεξιότητές σας και να είστε έτοιμοι να προσφέρετε τη μοναδική σας ποιότητα.

Ξεπερνώντας και αντιμετωπίζοντας το «σύνδρομο απατεώνων»

Πορτρέτο μιας γυναίκας που κοιτάζει μέσα από τα στόρια.Αυτός είναι ένας κοινός φόβος – το να μην μπορείς να μιλήσεις για τα γνήσια και καλοκερδισμένα επιτεύγματά σου από φόβο μήπως εκτεθείς ως «απάτη». Αν δεν λέτε κατάφωρα ψέματα στο βιογραφικό σας, δεν έχετε λόγο να φοβάστε. Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσετε για τον εαυτό σας όταν δικτυώνεστε, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο για να πετύχετε.

Εάν υποφέρετε από αυτό το σύνδρομο, δεν είστε μόνοι – υπάρχουν πολλές διασημότητες με υψηλά επιτεύγματα που το βιώνουν (η Tina Fey και η Sheryl Sandberg, για να αναφέρουμε μόνο δύο, όπως αναφέρει η Huffington Post). Το άρθρο συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι πρέπει «να έχετε την αυτοπεποίθησή σας» και ένας δοκιμασμένος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να είστε «αυθεντικοί και να αποδεχτείτε ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα».

Το μεγαλύτερο μέρος της πίεσης που νιώθουμε ασκείται από κανέναν άλλον εκτός από εμάς τους ίδιους και η αποδοχή ότι δεν μπορείς και δεν θα ξέρεις τα πάντα βοηθάει να απαλύνεις τον φόβο. Να είστε περήφανοι για όσα γνωρίζετε και για όσα έχετε ήδη πετύχει – και μετά αφήστε τα υπόλοιπα να δημιουργηθούν φυσικά καθώς ωριμάζετε στην καριέρα σας.

Δικτύωση της εμπιστοσύνης σε βιομηχανίες με ανισορροπία φύλου

Άνδρας εργάτης που ξεπερνά την ισορροπία ενός γυναικείου λευκού γιακάΔεν υπάρχουν αμφίδρομοι τρόποι για αυτό – είναι εκφοβιστικό να ακουστεί η φωνή σας σε ένα δωμάτιο με ανισορροπία φύλου, γεμάτο ισχυρές προσωπικότητες, όχι περισσότερο από τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Υπάρχουν πιέσεις για να εισαχθούν οι γυναίκες σε ανδροκρατούμενους τομείς (για παράδειγμα, η κωδικοποίηση της Karlie Kloss), αλλά αυτή τη στιγμή, οι εκθέσεις της Επιτροπής Απασχόλησης και Δεξιοτήτων αναφέρουν ότι ο τομέας της εφοδιαστικής απασχολεί «1,45 εκατομμύρια ανθρώπους και λιγότερο από το ένα τέταρτο είναι θηλυκά».

Η ώρα για αλλαγή είναι τώρα. Κανένας κλάδος δεν είναι εκτός ορίων, ανεξάρτητα από το φύλο σας. Χρησιμοποιήστε το ως μόχλευση και όχι ως ένα εκφοβιστικό, αποθαρρυντικό γεγονός. Είστε εξίσου ικανοί και ικανοί με το επόμενο άτομο, και το φύλο σας δεν θα έπρεπε να υπεισέρχεται σε αυτό. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και σταθείτε στη θέση σας – στο κάτω-κάτω, έχετε δουλέψει/θα έχετε εργαστεί για τρία συνεχόμενα χρόνια (αν όχι περισσότερα) για να αποκτήσετε το πτυχίο σας και ο χρόνος σας να λάμψετε είναι τώρα. Και κανείς δεν μπορεί να σου το αφαιρέσει αυτό.

Εμπνευσμένοι ασκούμενοι βοηθήστε τις εταιρείες να βρουν ασκούμενους και αρχάριους σταδιοδρομίας σε διάφορους κλάδους